ePub 2 cursus

Vanaf € 299 pp*
Cursusduur: 1 dag

Schrijf u in

ePub 2 is sinds enkele jaren de standaard voor het digitale lezen. Ongebruikelijk voor Nederland, loopt ons land niet echt voorop als het gaat om eBooks. in 2012 waren ebooks goed voor 3% van de markt, vergeleken met ruim 20% in de VS en het VK. Overigens doet ook Duitsland nog niet volop mee. Dat land loopt ongeveer gelijk met Nederland.

epub 2 cursus afbeeldingVeel uitgevers keken dus nog de kat uit de boom, maar het lijkt erop dat dat aan het veranderen is. Rondom kerst zijn iPads en andere apparaten waarop je electronisch kunt lezen geliefde cadeaus. Steeds meer mensen hebben tenminste 1 tablet of eReader en in het straatbeeld zie je steeds meer mensen bijna verongelukken door hun geobsedeerde smartphone- of tabletgebruik. Uitgevers ruiken zolangzamerhand meer kansen in het digitale lezen en dus wordt het steeds belangrijker om iets te weten van ePubs.

De cursus ePub 2 van ePub Pro richt zich voluit op de praktijk van het eBooks maken. Omdat ePub Pro dit al een tijdje doet kunnen cursisten profiteren van de praktijkkennis, tips en truuks die ePub Pro over de afgelopen tijd heen heeft opgebouwd. Geen saaie colleges dus, maar vooral veel doen-doen-doen, zodat u straks zelf aan de slag kunt met de cursusmaterialen en uw eigen InDesign bestanden.

De cursus ePub 2 beslaat doorgaans een hele dag. Vaak is het nuttig om vantevoren te inventariseren hoe het kennisniveau ligt zodat we de cursus precies kunnen laten aansluiten bij de behoefte van de cursist. Het kan dan ook zijn dat een halve dag voldoende is, of dat we afspreken om een aantal zaken uit te stellen tot een volgende cursus. Het belangrijkste is dat iedere cursist de ervaring opdoet waarmee zij zelf aan de slag kan om ePubs te gaan maken.

De opbouw van de cursus ePub 2 is als volgt:

  1. ePub conversie – hoe maak je een zo schoon mogelijke basis-ePub?
  2. HTML en CSS – praktische zaken om fraaie ePubs te maken
  3. ePub structuur – hoe zorg je dat je ePub wordt geaccepteerd door CB/Apple?
  4. Geavanceerd werken met ePubs – High Speed ePubs maken

Kosten cursus: vanaf € 299* per deelnemer.

De cursus duurt 1 dag. Hierbij is inbegrepen:

  • volledige, gedetailleerde en up-to-date cursusmaterialen
  • telefonische support gedurende 1 maand 
  • 1 jaar toegang tot de video database waarin eenvoudige tot geavanceerde concepten uit ePub kort en helder worden uitgelegd

* Minimaal vijf deelnemers op uw locatie. Bij gebruik van een gehuurde locatie of bij minder deelnemers kan het voorkomen dat de kosten hoger zijn. Neemt u contact op met ePub Pro om een maatwerkoplossing te bespreken.